Calea Galați – decopertare, fundare și covor asfaltic! Lucrările încep în această lună!

În sfârșit, Calea Galați intră în reabilitare totală. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Brăila, astăzi, după ședința de Consiliu Local Municipal.

Edilul a declarat că lupta cu constructorul care și-a bătut joc de Calea Galați, abandonând șantierul, continuă. Primăria le-a cerut firmelor, “Telor Invest” și “Teloxim Con”, despăgubiri în instanță.

La sfârșitul aceste luni, sau poate chair mai devreme, vor începe lucrările de reabilitare la strada Calea Galați, de la pod, până la ieșirea din oraș. Așa cum ați putut observa am facut deja asfaltare, prin covor asfaltic de la Calea Galți, până la Șoseaua de Centură și Șoseaua Baldovinești, pentru fluidizarea traficului și urmează și Calea Galați. Lucrările vor fi executate de noul constructor, care a câștigat licitația. În paralel, Primaria Municipiului Brăila va continua judecata cu acel constructor, care a părăsit amplasamentul, pentru solicitarea acelor despăgubiri foarte mari, pe care noi le-am cerut, ca urmare a faptului că dânsul nu a mai executat contractul, pe care îl câștigase la licitație publica. Lucrările vor consta în realizarea unui covor asfaltic și a unui strat de fundare pe o suprafață de aproximativ 30% din suprafața străzii Calea Galați, acolo unde fundația a cedat.(…)Constuctorul va începe lucrările, din discuțiile pe care le-am avut, cu al doilea tronson, cel situat între linia de tramvai și strada Eroilor”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Poliția Rutieră a emis o somație prin care solicita oficial Primăriei să ia măsuri pentru astuparea gropilor de pe Calea Galați, care puneau în pericol siguranța participanților la trafic. În baza acelei solicitări oficiale, Primăria a putut da o dispoziție de intervenție în regim de urgență. Acum însă, licitația a fost caștigată de o firmă care promite să ducă proiectul la bun sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.