Săpăturile arheologice pentru pod, pe înțelesul proprietarilor

Conform datelor prezentate de proiectanţi, din cei 23 de kilometri ai acestui proiect, circa 17 km sunt pe limita judeţului Tulcea. Contractul a fost semnat în luna ianuarie a acestui an, ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost dat pe 2 martie 2018, urmând ca pe 1 martie 2019, toată proiectarea să fie gata, celelalte avize şi permise să fie luate şi autorizaţia de construcţie să fie emisă. Astfel, pe 2 martie 2019 ar urma începerea execuţiei efective a lucrărilor, programate pe trei ani, finalizarea lucrărilor urmând să aibă loc la începutul lunii martie 2022.

Președintele Consiliului Județean Brăila a asigurat proprietarii terenurilor, pe suprafața cărora se vor desfășura descărcările de sarcină arheologică, de faptul că nu trebuie să-și facă griji, în ceea ce privește lucrările care se desfășoara acolo. Iulian Chiriac a declarat că nu vor intra pe terenurile cultivate, până când proprietarii nu le vor recolta.

Sunt anumiți proprietari care nu doresc să se intre pe terenul lor. Am zis că ar fi bine, împreună cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, să chemăm proprietarii de terenuri, să le explicăm ce înseamnă aceasta etapă, adică vor intra pe terenul lor, vor face descărcarea de sit arheologic, după care vor aduce terenul la starea inițială. Sunt câțiva proprietari care nu doresc și am hotărât, pentru o mai bună transparență, să facem această întâlnire între Consiliul Județean, Primăria Municipiului Brăila, CNAIR și proprietari, pentru a explica ce înseamnă această etapa. (…) Au fost situații în care oamenii respectivi aveau culturi și am zis să așteptăm o săptămână, până își vor recolta floarea soarelui, sau porumbul respectiv, astefl încât să nu deranjăm foarte mult proprietarii. Așteptăm și celelalte etape”, a explicat președintele CJ Brăila.

Pe lângă de podul suspendat, proiectul cuprinde şi 17 km de drum nou, la nivel de patru benzi pe circa 4 km. În afară de podul suspendat, proiectul mai cuprinde circa 32 de structuri – poduri, din care 13 sunt cu deschideri mai mari de 14 m.

Podul suspendat, care reprezintă circa 70% din valoarea întregii lucrări, este considerat, la nivel de proiect, ca al patrulea din Europa ca deschidere centrală – 1.120 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.