S-a solicitat oficial mutarea dosarului Dasaev la Parchetul General

Bogdan Botea, avocatul sportivilor americani , a declarat astăzi după decizia judecătorilor de la Tribunalul Brăila de arestare a lui Dasaev pentru 30 de zile, că victimele atacului de sâmbătă noaptea, dar și martorii, se simt în nesiguranță.

Avocatul Botea crede că bătaia și atacul cu armă albă de sâmbătă seara asupra baschetbaliștilor americani nu este o simplă bataie, ci o materializare a crimei organizate din Brăila.

”Dimineață am solicitat ca sportivii să fie declarați persoane vulnerabile și să li se asigure protecție, atât la domiciliu, cât și de la domiciliu la instanță dacă va fi cazul sau la organul de cercetare penală. Aseară am luat legătura cu unul dintre ei, nu le este asigurată nicun fel de pază și ei se simt în pericol și în acest moment. De asemenea, am solicitat oficial Parchetului General să preia acest dosar, pe baza dispozițiilor procedurale, pentru a continua urmărirea penală. Acum, pacientul a fost mutat într-o rezervă, dar am fost personal la el la ora 23.30 și am intrat în spital fără să fiu observat de niciun paznic. Nu există practic niciun fel de pază pentru el în acest moment în spital. Dar și ceilalți, la domiciile lor, se tem pentru viața lor, pentru că stau separați, nu stau împreună și pur și simplu sunt abandonați. Problema este că în acest dosar nu este vorba despre o simplă încăierare într-un local. E vorba despre o legătură, o materializare a crimei organizate din acest oraș. Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crima organizată”, a declarat avocatul Bogdan Botea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.