Liberalii acuză: ”Investițiile publice care se vor face în Brăila, în următoarea perioadă, nu duc la dezvoltare și la crearea de noi locuri de muncă!”

 

Consilierii liberali au venit încă de la începutul anului 2018, cu amendamente la construirea bugetului, amendamente prin care au propus demararea procedurilor pentru construcția unui parc industrial, deschiderea a șase centre de permanență, introducerea transportului electric, reabilitarea centrului vechi, a falezei, reabilitarea termică a blocurilor, acordarea de facilități pentru investitori și multe altele. Din păcate, amendamentele nu s-au transformat în proiecte care să convinga majoritatea din CLM.

Administrația PSD și primarul Dragomir continuă modul lipsit de viziune în cheltuirea banului public, aproape în dispreț față de nevoile locuitorilor municipiului Brăila. Nu putem fi de acord cu modul în care actuala administrație locală vrea să aloce cei peste 70 de milioane de lei, excedent bugetar.

Vorbim, totuși, despre 15 milioane de euro! Și constatăm că ce se întâmplă cu acești bani! În niciun caz nu sunt investiți în proiecte care să însemne dezvoltarea Brăilei.

În timp ce în oraș s-au atras prea puține fonduri europene, n-am cheltuit banii pentru cofinanțări pentru că nu am avut proiecte, în timp ce orașul se scufundă și economia locală este tot mai șubredă, noi ne permitem să investim 15 milioane de euro pe nimicuri?”, a întrebat Adrian Tabarac, președinte al Organizației Municipalei PNL Brăila.

La ultima ședință, au fost mai multe proiecte de hotărâre privind rectificări ale diverselor bugete ale unor instituții aflate în subordinea CLM, inclusiv bugetul municipiului. Liberalii consideră că imaginea de ansamblu a fost că investițiile publice care se vor face în Brăila, în următoarea perioadă, nu duc la dezvoltare și la crearea de noi locuri de muncă.

Toate amendamentele noastre au fost respinse. Primarul nu s-a aplecat asupra niciunui proiect serios, iar acum asistăm cum sume uriașe sunt direcționate spre licențe și softuri, dar nu s-a putut amenaja măcar un singur centru de permanență medicală pentru brăileni.

Ceea ce propuneam noi însemna dezvoltare, iar ceea ce face administrația PSD arată lipsa lor de viziune. Noi refuzăm să fim părtași la acest mod de a administra un oraș, de a-l condamna la sărăcie și subdezvoltare”, a mai precizat Adrian Tabarac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.