Înlocuirea unor consilieri din CA nu rezolvă problemele la Muzeu!

 

Ovidiu Nechita și George Turiac au fost înlocuiți prin vot secret din Consiliul de Administrație

Cei care i-au înlocuit sunt social-democraţii Dumitru Văduva, Daniela Bordea şi Mircea Florin, iar din partea Partidului Mişcarea Populară, Viorel Botea. Au fost aleși și noi  membri supleanţi: liberalul Vasile Varga, care a obţinut unanimitate de voturi “pentru”  şi PSD-istul Marius Dobrotă.

Votul nu a fost însă lipsit de probleme. După ce s-au tipărit și împărțit primele buletine, unii consilieri nu le-au predat pentru a fi numărate, alții le-au rupt cănd le-au fost cerute. Din acest motiv, președintele a decis ca fiecare consilier să voteze la pupitru, iar urna să fie plasată ”la vedere”, pentru a stopa astfel de incidente.

Fiind conștienți de ceea ce se urmărește prin acest vot și de faptul că Nechita urma să fie înlocuit, liberalii au sărit în ajutorul colegului lor.

În Consiliul Județean fiecare partid a obținut un număr de voturi. Bineînțeles că majoritatea dictează, suntem în democrație, acceptam lucrurile astea și după regulile astea funcționează Consiliul Județean, dar sunt momente în care unele adevăruri din anumite instituții sunt semnalate de unii dintre colegii noștri și ei ajung să fie dați afară din posturile respective, doar pentru că semnaleaza niște chestiuni care sunt în totalitate exacte, sau mai puțin exacte, în funcție de documentele pe care le au la dispoziție, în funcție de informațiile la care pot ajunge, conform prevederilor legale. Și ceea ce este mai grav este că dumneavoastră, din punctul meu de vedere, nu încercați să faceți lumină în aceste cazuri, în niciunul dintre ele. De cele mai multe ori, încercați sa dați vina pe cel care sesizează. Și atunci va întreb, cum este posibil și cum se va întampla în viitor cu ceilalți colegi, care au fost desemnați astăzi în Consiliul de Administrație la Muzeu, sau sunt deja în alt consiliu. Cum vor mai avea ei curajul să vină să vă sesizeze ceva? Este o întrebare retorică și cred că raspunsul îl vom găsi fiecare în dreptul nostru și vom vota în consecință”, a adăugat liderul liberalilor.

Reamintim faptul că decizia de înlocuire a lui Ovidiu Nechita din Consiliul de Administrație al Muzeului Brăilei ”Carol I” a venit  după ce acesta a făcut publice neregulile pe care le-a depistat în cadrul instituţiei de cultură.

Eu v-am spus decizia mea personală, că eu nu-l mai votez pe domnul Nechita, că nu mai am încredere în dânsul. În loc să rezolvăm problemele noi și să le punem pe făgașul normal, domnul Nechita dorește doar publicitate. Înteleg și argumentul dumneavoastră, că vă apărați colegul, este normal, este corect, dar nu mi se pare normal că sacrificați tot ce înseamnă PNL și județ în detrimentul unui coleg. Se va vedea în viitor”,a atras atenția președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.