Ziua Batalionului 72 Geniu ”General Constantin Savu”

În data de 25 februarie 2019, Batalionul 72 Geniu ”General Constantin Savu” din garnizoana Brăila, a sărbătorit ziua unității, aniversând 153 de ani de la înfiinţarea primei companii de pontonieri din armata României.

Specialitatea pontonieri, parte importantă din arma geniu, a luat fiinţă ca urmare a procesului de modernizare a armatei Principatelor Unite Române, când la data de de 25 februarie 1866 s-a înfiinţat prima companie de pontonieri condusă de căpitan Anton Berindei, cartiruită în cazarma Sfântu Gheorghe, la Bucureşti.

De-a lungul timpului militarii pontonieri ai acestui batalion au dus mai departe tradițiile și valorile înaintaşilor, care au avut posibilitatea de a-şi demonstra utilitatea şi profesionalismul, prin amenajarea şi deservirea unor puncte de trecere pe pod de pontoane, peste cursuri de apă sau prin misiuni de intervenţie în caz de calamitate naturală în sprijinul populaţiei civile.

În cadrul manifestărior prilejuite de acest eveniment, la sediul batalionului, a avut loc un ceremonial militar-religios şi depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor pontonieri din incinta unităţii și din cadrul Ansamblului Comemorativ al Eroilor Neamului.

La aceste activităti au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonel Vasile IONESCU, oficialităţi ai instituţiilor din garnizoana Brăila şi rezervişti ai armei geniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.