Activitățile desfășurate de Serviciul Județean Anticorupție Brăila în anul 2018

Serviciul Județean Anticorupție Brăila
Serviciul Județean Anticorupție Brăila

Serviciul Județean Anticorupție Brăila din cadrul Direcției Generale Anticorupție – structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne a și-a prezentat bilanțul pe anul 2018.

Serviciul Județean Anticorupție Brăila a acționati în anul 2018 pentru promovarea legalității, integrității, onestității şi profesionalismului, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Rezultatele pozitive obținute în perioada anului trecut confirmă că faptele comise de angajații M.A.I. sunt excepţii, însă tocmai acest caracter impune o acțiune conjugată pentru tragerea la răspundere a celor care le comit.

”În ceea ce privește activitatea de prevenire desfăşurată în anul 2018, aceasta s-a remarcat prin creșterea cantitativă şi calitativă a acțiunilor desfășurate, respectiv prin transpunerea în practică a unor noi iniţiative profesionale ce au avut ca scop consolidarea climatului de integritate la nivelul M.A.I. Aceasta a fost orientată spre îndeplinirea prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, document ce definește cadrul conceptual și de acțiune în materie.
În mod concret, în anul 2018, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Brăila au organizat și desfășurat un număr de 106 activităţi de instruire și informare în rândul personalului ministerului, la care au participat 1.340 funcționari M.A.I.
Totodată, aceștia au desfășurat 19 activități preventive în colaborare cu alte instituții publice, la care au participat 2.640 de persoane, activități în cadrul cărora s-a urmărit creșterea gradului de informare a publicului cu privire la impactul fenomenului de corupție, conștientizarea consecințelor implicării în fapte de corupție, având ca efect colateral sporirea vizibilității instituționale prin promovarea liniei Call Center Anticorupție 0800.806.806” se arată în raportul Serviciul Județean Anticorupție Brăila.

Cu privire la activitățile desfășurate pe linia managementului riscurilor la corupție, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Brăila au asigurat coordonarea grupurilor de lucru pentru prevenirea corupţiei constituite la nivelul structurilor teritoriale ale ministerului cu calitate de ordonator terțiar de credite, fiind adoptate registrele revizuite ale riscurilor de corupţie.

”În planul activităților de combatere, ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupție Brăila au sesizat unitățile de parchet în 15 situații și, sub coordonarea procurorilor, au desfășurat activități de cercetare penală în 47 dosare penale, fiind dispusă continuarea urmăririi penale față de un număr de 10 persoane.
Pe parcursul anului trecut, au fost continuate eforturile întreprinse pentru asigurarea unei bune relaționări a Serviciului Județean Anticorupție Brăila, în limitele prevăzute de actele normative, cu cetăţenii, context în care au fost consiliate, sub diferite forme (petiții, audiențe), 53 de persoane. Dintre acestea, 6 persoane au formulat sesizări care au fost înaintate unităților de parchet competente.La dispeceratul central al liniei gratuite anticorupţie 0800.806.806 au fost primite și direcționate către structura Anticorupție Brăila 4 apeluri la Call Center Anticorupție”, se precizeză în raportul de activitate pe anul trecut.

Pentru anul 2019, Serviciul Județean Anticorupție Brăila și-a propus dezvoltarea relației cu cetățenii, sens în care vor fi organizate și desfășurate activități cu caracter preventiv, atât cu funcționarii M.A.I., cât și cu societatea civilă, în toate unitățile administrativ teritoriale comunale de pe raza județului Brăila.

Totodată, Serviciul Județean Anticorupție Brăila vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări privitoare la săvârşirea unor acte şi fapte de corupţie de către funcţionarii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Serviciul Județean Anticorupție Brăila pune permanent la dispoziția cetățenilor, pentru a formula sesizări: Registrul de Petiții și Sugestii, linia telefonică gratuită Callcenter Anticorupție 0800.806.806, adresele de e-mail [email protected] și [email protected] sau numărul de telefon/fax 0239.613.634.

Audienţele se desfăşoară la sediul instituţiei din municipiul Brăila, aflat în cadrul sediul Instituţiei Prefectului, la șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila – bilunar, în prima şi în a treia zi de miercuri lucrătoare din lună, între orele 12.00-15.00, sau la ofițerii de Relaţii cu Publicul – bilunar, în a doua şi a patra zi de miercuri lucrătoare din lună, între orele 12.00-15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.