permise suspendate
permise suspendate

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave

 

În perioada 25 februarie – 03 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 710 abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 62 de permise de conducere auto.

De asemenea, au fost constatate 38 de contravenţii în valoare totală de 13.305 lei pentru nerespecarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

O astfel de abatere s-a înregistrat la data de 3 martie, când la ora 19:30, polițiștii l-au depistat în trafic și pe un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din comuna Gropeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,48 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentActivitățile desfășurate de Serviciul Județean Anticorupție Brăila în anul 2018
Articolul următor”Propagandă negativă” – Chiriac este îngrijorat că medicii nu vor mai dori să vină în Brăila