True West duminică de la ora 16.00 pe scena Teatrului Maria Filotti

True West duminică de la ora 16.00 pe scena Teatrului Maria Filotti
True West duminică de la ora 16.00 pe scena Teatrului Maria Filotti

Duminică, 12 mai, de la ora 16.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se joacă spectacolul TRUE WEST de Sam Shepard, în regia lui Vlad Cristache, una dintre premierele acestei primăveri. 

În perioada 1980 – 1984 Sam Shepard a scris True West şi Paris,Texas (primul pentru scenă, al doilea pentru marele ecran).True West/Adevăratul Vest, deseori considerată  cea mai bună piesă a legendarului actor, regizor şi scriitor american. Un text cu forța de a deschide un spaţiu de confruntare unde îl putem regăsi pe Sam Shepard în toată complexitatea sa de artist. Îl putem descoperi în True West pe rebelul Shepard care a străbătut America alături de Bob Dylan şi care a cântat, ca percuționist, într-o trupă de rock’n’roll, pe rătăcitul Sam care s-a luptat mereu cu patima alcoolului, dar şi pe artistul care a jucat în filme memorabile,care a încercat şi regia şi care a scris peste 50 de piese de teatru, montate pe scene din întreaga lume.

Doi fraţi, Lee şi Austin, unul vieţuind în jungla urbană, la Hollywood, celălalt, veşnic rătăcitor prin deşert, două personalităţi distincte, situate la extreme, una a vestului sălbatic neîmblânzit, brutal, dar adevărat, cealaltă a vestului sălbatic citadin, contrafăcut, degradat. Doi fraţi bântuiţi de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericite, aflaţi acum în căutarea unor răspunsuri existenţiale: Ce înseamnă să trăieşti oare cu adevărat? Mai există un western adevărat, ca viaţa?

Doi fraţi şi scenariul vieţii lor, unul conflictual, în care ei înşişi devin personaje, în căutarea vieţii adevărate, a visului american, dacă există aşa ceva.

True West, un text viu, antrenant, provocator, Sam Shepard, un cowboy avangardist, îndrăgostit de viaţă, sub toate aspectele ei. True West, un spectacol de neratat, la Teatrul “Maria Filotti”,  regia -Vlad Cristache; traducerea- Vlad Cristache şi Silviu Debu; regia artistică şi ilustraţia muzicală Vlad Cristache; scenografia Andreea Tecla şi Mădălina Nicolae.

Distribuţia spectacolului: Lee – Emilian Oprea, Austin – Silviu Debu, Saul Aaron – Valentin Terente, Mama–Mihaela Trofimov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.