Dacia Unirea învinsă la scor de Petrolul Ploiești

Calculele hârtiei s-au confirmat și Petrolul Ploiești a obţinut, astăzi, un succes categoric pe „Ilie Oană”, în faţa deja retrogradatei Dacia Unirea Brăila. Petroliștii s-au impus cu 9-1 (4-1)

Aşa cum era de aşteptat, meciul de astăzi s-a disputat într-un singur sens, spre poarta nefericitului Iulian Moldoveanu. Petroliştii au abordat confruntarea decişi să nu le facă vreo concesie adversarilor lor şi a fost, astfel, doar o chestiune de timp până când s-a pornit avalanşa de goluri. Brăilenii au marcat după 450 de minute în care nu o făcuseră, dar au primit din nou 9 goluri și au trecut de bariera de 100 de goluri primite în acest sezon.

În minutul 13 Petrolul a deschis scorul. Ploieștenii au recuperat o minge aproape de centrul terenului, Pușcaș i-a trimis în față lui Rusu, acesta i-a pasat la 18 metri poziție centrală lui Robert Moldoveanu, care a intrat în careu, l-a fentat pe Vad den Driest și a șutat de la 10 metri pe lângă portarul Iulian Moldoveanu, 1-0.

În minutul 16 gazdele au recuperat o minge aproape de centrul terenului, Pușcaș i-a pasat lui Ștefănescu, acesta i-a trimis în stânga lui Robert Moldoveanu, care a centrat la 15 metri lui Bogdan Rusu, iar acesta a șutat la colțul lung, 2-0.

În minutul 22 ploieștenii au majorat avantajul. Pușcaș a primit o minge în careu de la Rusu, a deviat în dreapta pentru R. Moldoveanu, acesta a centrat din apropierea liniei de fund și Pușcaș a reluat în poartă, de la 7 metri, 3-0.

În minutul 27 Diakite a luat o minge din propria jumătate de teren, a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a ajuns până la 23 de metri de poarta gazdelor, unde a fost oprit prin fault de Chindriș. Van den Driest a executat lovitura liberă, dar mingea a fost deviată de zidul gazdelor în corner. În minutul 35 Rusu i-a așeazat o minge lui Puşcaş, la 7 metri, după o respingere a portarului Moldoveanu, la centrarea din stânga a lui Ţigănaşu, dar mingea a lovit transversala.

În minutul 39 Petrolul a marcat pentru 4-0. Țigănașu a executat un corner de pe dreapta, mingea a ajuns în partea opusă la Robert Moldoveanu, care a șutat din întoarcere de la 10 metri, iar Lucian cazan a deviat-o la colțul scurt.

În minutul 44 Van den Driest a centrat pentru Jallow, dar Cazan a respins în corner. Daniel Mihalcea a executat lovitura de colț de pe partea stângă, iar Robert Căruță a reluat cu capul din zona punctului de la 11 metri și a trimis în stânga portarului gazdelor, 4-1.

Repriza a doua a avut practic același curs. În minutul 51 Moroianu a încercat să degajeze, dar a trimis în Țigănașu. Acesta a intrat în careu și a centrat în centru, de unde pasează la Bogdan Rusu, care înscrie cu un şut din 7 metri sub transversală.

În minutul 52 Jallow a câștigat o minge în duel cu Ghinga, a pătruns spre poartă și a intrat în careu, dar s-a complicat și a fost deposedat de Borța.

În minutul 61 gazdele au marcat pentru 6-1. Van den Driest a încercat să degajeze, mingea a ajuns la Chindriș care a trimis în centru la Ștefănescu. Acesta a combinat cu Pușcaș și a șutat de la 14 metri în vinclul porții lui Moldoveanu. După numai un minut gazdele și-au mărit avantajul. Ciucureanu a pierdut o minge la centrul terenului și Pușcaș i-a pasat în adâncime lui Robert Moldoveanu, care a pătruns până în careu, talonat de Diakite, și a șutat la colțul lung, pe lângă portar, 7-1 din minutul 62.

În minutul 72 Cazan îi trimite o pasă lungă lui Ștefănescu, care a scăpat până în careu pe stânga, l-a fentat în dreapta pe Moroianu şi a înscris la colţul lung, pe lângă portar, 8-1.

În minutul 75 Diakite i-a trimis o pasă lungă de 50 de metri lui Jallow Momodou, acesta a intrat în careu și a șutat de la 8 metri lateral stânga, dar portarul Brînză a respins cu piciorul.

În minutul 80 Borța a recuperat o minge la 30 de metri d poarta brăilenilor, a trimis în centru pentru Rusu, care a combinat cu Ștefănescu, apoi i-a pasat în stânga lui Țigănașu, iar acesta a centrat la 7 metri și Ștefănescu a trimis din alunecare în plasa porții lui Iulian Moldoveanu, 9-1.

FC Petrolul: Brînză – Borţa (82 Olaru), Ghinga, Cazan, Ţigănaşu – Chindriş, Puşcaş – Saim Tudor (46 Nini Popescu), Moldoveanu (73 Ţicu), Ştefănescu – Rusu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Dacia Unirea: Moldoveanu – T. Subţirică (min. 80 E. Ion), Moroianu, Diakite, Van den Driest – V. Robu (min. 67 S. Sava), R. Căruţă, D. Mihalcea, Ciucureanu – Konyeha (min. 56 Băcanu), Jallow. Antrenor: Florentin Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.