Sondaj Eurobarometru special privind protecția datelor

RGPD se aplică de la 25 mai 2018. De atunci, aproape toate statele membre și-au adaptat legislația națională pentru a se alinia la RGPD.

Astăzi, 13 iunie, cu ocazia unui bilanț care marchează primul an de aplicare a Regulamentului general al UE privind protecția datelor, Comisia Europeană publică rezultatele unui sondaj Eurobarometru special privind protecția datelor. Rezultatele arată că europenii sunt relativ bine informați cu privire la noile norme în materie de protecție a datelor, la drepturile lor și la existența autorităților naționale de protecție a datelor, cărora li se pot adresa atunci când le sunt încălcate drepturile.

67 % dintre respondenți știu de existența Regulamentului general privind protecția datelor, iar 57 % dintre respondenți știu care sunt autoritățile naționale responsabile cu protecția datelor. Rezultatele sondajului arată, de asemenea, că protecția datelor reprezintă un motiv de preocupare, 62 % dintre respondenți declarându-se îngrijorați că nu au un control deplin asupra datelor cu caracter personal furnizate online.

RGPD se aplică de la 25 mai 2018. De atunci, aproape toate statele membre și-au adaptat legislația națională pentru a se alinia la RGPD. Autoritățile naționale de protecție a datelor, care sunt responsabile de asigurarea respectării noilor norme, își coordonează mai bine acțiunile datorită noilor mecanisme de cooperare și grație Comitetului european pentru protecția datelor. Acestea emit orientări privind aspectele esențiale ale RGPD, pentru a contribui la punerea în aplicare a noilor norme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.