Infracțiuni de braconaj piscicol constatate de polițiștii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au constatat mai multe infracțiuni de braconaj piscicol și au reținut în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 11.400 de lei.

 

În data de 22 iulie, în jurul orei 13.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au depistat pe malul stâng al fluviului Dunărea, în zona km. 202, pe brăileanul T.S., în vârstă de 38 de ani, care desfășura activități de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră de sticlă, cu motor atașat și trei plase de pescuit din nailon în șase fire.

De asemenea, în cadrul mai multor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, desfășurate în decurs de o săptămână, polițiștii de frontieră brăileni, au depistat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 57 de ani, domiciliați pe raza județului Brăila, care desfășurau activități de pescuit comercial, pe fluviul Dunărea, fără a deține licență sau autorizație și folosind unelte interzise de lege.

Ca urmare a celor constatate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, trei ambarcațiuni în valoare de 2.500 de lei, două motoare în valoare de 6.800 de lei și unelte de pescuit în valoare de 2.100 de lei.

Colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și producere, import, comercializare, deținere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.