Au curs amenzile la Poliția Locală! Curățenia orașului devine o prioritate!

Poliția Locală Brăila acționează în permanență în vederea prevenirii și combaterii depozitării deșeurilor de orice fel, de către persoanele fizice și juridice, pe domeniul public al municipiului Brăila

 

Astfel, în perioada 23 – 29.07.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, persoanelor surprinse încălcând prevederile legislative în vigoare referitoare la curățenia pe domeniul public al municipiului Brăila.

Cel mai recent caz este al unei femei în vârstă de 56 de ani, care în cursul zilei de 25.07.2019, a fost surprinsă în timp ce arunca pe domeniul public, pe Calea Călărașilor, 6 saci plini cu diverse deșeuri.

În aceeași zi, în jurul orei 21.00, un brăilean a sesizat faptul că o autoutilitară ar fi oprit pe terenul fostei U.M. Caporalul Mușat, intrarea dinspre Șoseaua Buzăului, iar doi tineri aflați în partea din spate a dubei ar fi deschis ușile, cu scopul de a arunca ceva din interiorul autoutilitarei, pe terenul respectiv. În momentul în care au observat că cetățeanul filmează, tinerii s-au răzgândit, au închis ușile iar duba a plecat. Polițiștii locali au identificat proprietarul autoutilitarei, iar, în urma verificărilor, s-a stabilit că duba fusese condusă de fiul acestuia, în vârstă de 25 de ani.

Tânărul a recunoscut că a ajuns cu autoutilitara pe terenul respectiv, însă a explicat că nu avea de gând să arunce nimic din mașină, ci doar să întoarcă. Pentru faptul că a pătruns în incinta fostei unități militare, încălcând normele legale de acces, tânărul a fost sancționat contravenținal cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991.

Precizăm că, de la începutul anului și până acum, pentru aruncarea sau depozitarea, pe domeniul public, a reziduurilor menajere precum și a altor materiale, polițiștii locali au aplicat 161 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.000 lei. Au fost vizate în special zonele limitrofe ale municipiului, cum ar fi str. Eroilor, Șoseaua Dig Brăila – Galați, str. Arcului, str. Rândunicii, Șos. de centură, zona ANL Lacu Dulce, Șos. Baldovinești, str. Mecanizatorilor sau malul Dunării. De altfel, doar în zona cartierului ANL Lacu Dulce, a parcului ANL Lacu Dulce și a împrejurimilor acestora, au fost constatate și aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 120.000 lei, acestea vizând atât încălcarea prevederilor legislative în vigoare referitoare la curățenia pe domeniul public al municipiului Brăila, cât și pe cele privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipiu”, a declarat Tănase Georgică, director executiv al Poliției Locale Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.