Amendată cu 6000 de lei pentru expunea spre comercializare pomi de Crăciun, fără a deține documentele legale

Sâmbătă, 12 decembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Brăila au acționat pentru combaterea tăierii, transportului, depozitării și comercializării ilegale a materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun.

Aceștia au desfășurat activități, atât prin constituirea de filtre organizate, cât și prin verificarea agenților economici de profil.

Cu această ocazie, sâmbătă, în intervalul orar 10:00-14:00, la nivelul municipiului Brăila polițiștii au legitimat 17 persoane și au verificat 15 autovehicule.

Totodată au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.200 de lei, dintre care 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind contravențiile silvice prevăzute de Legea 171/2010, două pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice, precum și o sancțiune contravențională aplicată la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, polițiștii au confiscat peste 100 de pomi de Crăciun și au reținut un certificat de inmatriculare, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Sâmbătă, la ora 10.15 a fost identificată o femeie de 47 ani, din municipiul Brăila, în timp ce expunea spre comercializare pomi de Crăciun, fără a deține documentele legale.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 6000 lei și confiscarea pomilor de Crăciun, ce au fost ulterior lăsați în custodia Ocolului Silvic Lacu Sărat.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila