Dumitru Panțuru, primarul comunei Movila Miresii: Domnilor care vă faceți că ne conduceți! Ce aveți cu învățământul?

Primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru este nemulțumit de ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății, prin care s-a decis reluarea cursurilor față în față doar la unitățile de învățământ în care personalul este vaccinat în proporție mai mare de 60%. Cum la Școala din Movila Miresii procentul personalului vaccinat este de doar 48,78%, elevii de la unitățile de învățământ din comună merg în sistem on-line. 

Panțuru atrage atenția că deciziile superficiale pe care guvernanții le adoptă, cu privire la educație, se vor răsfrânge asupra generațiilor de elevi care astăzi nu mai înțeleg nimic din școala online.

”Domnilor care vă faceți că ne conduceți! Ce aveți cu învățământul? De ce unii au început școala fizic iar alții au rămas acasă, în online? Știți ca mulți copii devaforizați nu au tablete și internet? Unele cadre didactice s-au vaccinat, altele nu, e alegerea lor! Fiecare e stăpân pe corpul lui. V-o spune unul care s-a vaccinat dar care nu îi judecă pe cei ce n-au făcut-o! Măsurile trebuiau anunțate cu 2 săptămâni, înainte de vacanță, astfel încât cine voia să se vaccineze. dintre cadrele didactice, să aibă și timp să o facă. Nu e normal să aflăm vineri seara că, de luni, aproape jumate din școlile din România vor funcționa online. Nu aveți nici un drept să vă bateți joc de viitorul acestor copii. Domnilor, o să aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani! În unele localități cu indice de 15 la mie a început școala fizic, în localități cu 3 la mie,copiii stau acasă. Dacă nu vor să se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, țineți copiii în online pâna la vacanța mare? Cu ce au greșit copiii să plătească pentru lipsa voastră de competență? Modificați ordinul comun și țineți cont de rata de incidență din fiecare localitate. Dacă nu sunteți în stare, lasați autoritațile locale și consiliile de administrație ale unităților de învățămănt să își facă treaba”  spune primarul PSD al comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru. 

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.