Acțiuni de creșterea a gradului de disciplină rurieră

În perioada 11-17 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier și polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașui Ianca, Poliției Orașului Făurei și Poliției Orașului Însurăței, au acționat pe raza județului Brăila, în zonele cu risc rutier ridicat.

Acțiunea a avut drept obiective reducerea victimizării prin accidente rutiere, în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de mărfuri sau persoane, menținerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice, precum și respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea Covid-19.

Astfel, polițiștii au verificat 116 autovehicule cu destinație transport marfă și au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, dintre care, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 10 pentru neportul centurii de siguranță, 7 pentru lipsa documentelor și alte 2 sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au verificat 186 de autovehicule cu destinație transport de persoane și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, dintre care, 8 pentru neportul centurii de siguranță și alte 7 sancțiuni contravenționale pentru lipsa documentelor. De asemenea, alte 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.