Acțiuni de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului

Seria demersurilor preventive din cadrul evenimentului naţional ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii,, a continuat, astăzi 23 mai 2023, zi dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. 
 
Obiectivul principal al activităților a fost conştientizarea vârstnicilor cu privire la riscul lor crescut de victimizare prin infracţiuni precum furturi din locuinţe, tâlhării ori înşelăciuni şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea acestora. De asemenea, au fost popularizate și informațiile  promovate în cadrul Campaniei județene de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,accidentul”- FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNȘELAT! , campanie demarată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.
 
Polițiști din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Proximitate şi jandarmi din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale s-au întâlnit cu persoane vârstnice la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, la sediul Uniunii Județene ,,Solidaritatea,, a Pensionarilor dar și în zone intens circulate din Municipiul Brăila, orașele Ianca, Făurei și Însurăței. 
 
Nu în ultimul rând, au fost prezentate exemple din cazuistica înregistrată la nivelul judeţului Brăila, iar la final vârstnicii au primit materiale cu recomandări pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.
Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.