Acțiuni de prevenire a traficului de persoane

În perioada 26 – 30 iulie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat o serie de activități preventive dedicate marcării Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane – 30 iulie.

Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, A.N.I.T.P. derulează la nivel naţional activităţi de informare şi sensibilizare destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile în: case de tip familial, centre de plasament, centre de primire în regim de urgență, adăposturi de noapte pentru copiii străzii, centre de zi, tabere pentru copii, centre comerciale, zone și străzi aglomerate, aeroporturi, stații de metrou, hoteluri, pensiuni și ștranduri.

În acest context, la data de 30 iulie, , Inspectoratul de Poliție Județean Brăila împreună cu Centrul Regional Galați al ANITP, I.J.J. Brăila și C.P.E.C.A. au desfășurat activități de informare pe raza Municipiului Brăila. Activitățile urmăresc informarea şi sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul traficului de persoane și activități pentru combatarea riscurile asociate muncii fără forme legale în țară și străinătate, respectiv forme de exploatare prin muncă, ce se înscriu în cadrul campaniei ”Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane”.

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în anul 2013, pentru a fi marcată la data de 30 iulie a fiecărui an.

Această zi reprezintă o chemare la acțiune pentru a contracara acest fenomen prin descoperirea traficanților și abuzatorilor, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor și bărbaților împotriva exploatării, precum și prin sprijinirea și reabilitarea victimelor.

Potrivit datelor statistice, 77,7% din victimele traficului de persoane identificate în anul 2020 erau de sex feminin, iar 42,8% erau minore. În ceea ce priveşte modul de exploatare, în cursul aceluiaşi an, 72% au fost exploatate sexual, 15,8% prin muncă, 6,2% au fost exploatate prin obligarea la cerşetorie, iar 0,2% au fost obligate la comiterea de furturi.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.