Consilierii judeţeni s-au întâlnit într-o ședință extraordinare pentru a aproba modificările valorilor a cinci proiecte realizate prin PNDL 2. Este vorba despre modificarea a anexelor 1 și 2 din cadrul a cinci hotărâri ale CJ Brăila din 29 martie 2019 referitoare la modernizarea unor drumuri judeţene. La începutul ședinței au fost prezenți 29 aleși, lipsind consilierii PNL Alexandru Dănăilă, Florin Cîrligea şi Alfredo Pascale și consilierul PND Cătălin Iordache, care a ajuns abia când se vota al patrulea proiect din cele cinci înscrise pe ordinea de zi.

Proiectele de hotărâre votate luni de consilierii județeni se refereau la modernizările DJ 203 R, DJ 211 – Lişcoteanca; DJ 255 A, Cotu Lung – DN23; reabilitarea DJ 211B, Victoria – Mihai Bravu; reabilitarea DJ 221B, Brăila – Vădeni și modernizarea DJ 212 A, Brăila-Măraşu.

Potrivit rapoartelor proiectelor de hotărâri, obiectivele de investiţii prin PNDL şi sumele alocate acestora pentru perioada 2017-2020 au fost aprobate în iunie 2017. Ulterior au apărut o serie de modificări legislative care au condus la schimbarea valorii proiectelor în două rânduri. După o actualizare a devizului general în urma procedurilor de achiziţie aprobată de CJ Brăila în 2018, urmată de aplicarea pevederilor OUG 114/2018, a fost necesară aprobarea de noi valori ale acestor investiţii.

Pentru că ulterior au apărut noi modificări la nivelul instrucţiunilor transmise de ANAP privind ajustarea preţului contractului de achiziţie publică, acest lucru a dus la alte modificări la nivelul valorii investiţiilor. Mai exact, în proiecte se precizează că “se poate majora doar tariful orar corespunzător salariului minim până la maxim 17,928 lei/oră pentru numărul de ore evaluate iniţial, corespunzător restului de executat”.

Toate cele cinci proiecte au fost votate în unanimitate.

Articolul precedent(P) Răsfăț prin naturalețe și originalitate!
Articolul următorÎn toiul nopții, depistat de polițiști băut la volan