Aducerea moaștelor Sf. Ierarh Nicolae şi ale Sf. Nectarie la Biserica Sf. Nicolae din Brăila

Miercuri, 4 decembrie 2019, la ora 14.00, Moaştele Sf. Ierarh Nicolae şi ale Sf. Nectarie Taumaturgul vor fi aduse la Penitenciarul Brăila, pentru cei care execută pedepse privați de libertate. La aceeaşi oră, reprezentanţii Arhiepiscopiei şi ai Protopopiatului au vizitat Centrul de detenţie pentru minori de la Tichileşti.

După încheierea momentului duhovnicesc de la Penitenciar, cele două odoare sfinte au fost aduse la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, unde au fost întâmpinate de peste 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, de copii şi tineri ai şcolilor şi liceelor brăilene

La 16.30, sub genericul “Călători pe cărările sfinţilor”, a avut loc Procesiunea de aducere a Sfintelor Moaşte pe traseul biserica “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” – Calea Călărașilor – Biserica “Sf. Nicolae”.

Moaștele Sf. Ierarh Nicolae și ale Sf. Nectarie sunt de astazi la Brăila, cu ocazia zilei ocrotitorului spiritual al municipiului, Sfântul Ierarh Nicolae. Acestea vor rămâne în oraş până vineri, 6 decembrie, timp în care pelerinii se vor putea închina şi reculege la acestea.

La Procesiunea din această seară au fost prezenți sute de braileni, arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Preasființia Sa Casian, împreună cu 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila. Aceștia au purtat pe braţe raclele cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae dar si ale Sfântului Nectarie din Eghina. Acestea au fost aşezate pe un baldachin special amenajat pe esplanada din faţa bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.