Al doilea caz de tuberculoză la Școala „Nikos Kazantzakis” din Brăila

Două cazuri de tuberculoză au fost confirmate la o şcoală din municipiul Brăila. Fratele unuia dintre cei doi elevi se pare s-ar fi îmbolnăvit şi el. Dacă se constată că există legătură între cele trei cazuri, ar putea fi declarat focar.

Unul dintre cazuri a fost diagnosticat la finalul lunii trecute, iar unul zilele acestea.

Elevul care a fost diagnosticat recent cu TBC are 14 ani şi este în clasa a VII-a la Şcoala „Nikos Kazantzakis” din municipiul Brăila. În prezent, el este internat la Spitalul TBC Brăila. Luna trecută, un alt elev de la aceeaşi şcoală s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi un al treilea caz este în curs de confirmare.

Urmare a acestei situaţii, în interiorul unităţii a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Până acum au fost testaţi circa 120 de elevi şi 30 de cadre didactice.

DSP Brăila nu a primit nici o informare cu privire la existența unui focar de TBC. Acolo fiind caz de TBC. Există Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, unde sunt medici angajați și sunt inclusiv coordonatori desemnați în cadrul programului național. Ei acționează pe protocoale și pe structura pe care o au. În momentul în care apare un caz de TBC, în afară de faptul că îl internează pe pacient, fac ancheta epidemiologică și văd ce contacți au fost. În cazul în care apare focar, și definiția de focar este minim trei cazuri cu legătură între ele se fac aceste anchete epidemiologice. La aceeași școală a mai fost un caz, la o clasă mai mică, dar care nu are nici o legătură cu acest caz” a declarat Gabriel Ciochină, director executiv la Direcția de Sănătate Publică Brăila.

Directorul DSP Brăila a spus că sunt cazuri izolate, care tot apar, nu este o noutate. Noutatea la această școală a constat că au fost două cazuri confirmate la interval de aproximativ o lună de zile.

Doamna doctor Boboc mi-a spus încă de ieri că nu este o legătură între situațiile care au apărut, iar dacă e să fie ceva atunci suntem înștiințați deîndată. Deocamdată nu este un focar” a mai spus Ciochină.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.