Miercuri, 06 ianuarie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul IJJ Brăila şi poliţişti locali, au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

în cursul zilei de ieri au fost desfăşurate 19 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 39 de societăți comerciale, au legitimat 1.114 persoane și au controlat  431 de vehicule, 58 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 34.000 de lei

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, polițiştii brăileni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 16 persoane, dintre care 3 șoferi și 13  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 1.000 de lei.

Totodată, 25 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentLegile Puterii | Salariile profesorilor, majorate după criterii de PERFORMANȚĂ. Sorin Cîmpeanu vrea să elimine politicul din Educație
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Vom reuși să deschidem școala pe 8 februarie