Antoneta Ioniță a fost prezentă la dezbaterea pe tema vaccinării! Deputatul vorbește despre beneficiile imunizării!

 

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a participat în data de 31 octombrie la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, la invitația UNICEF România și a Institutului de Vaccinuri Sabin, la o dezbatere pe tema vaccinării. La dezbateri au participat domnul Pieter Bult – reprezentantul UNICEF România, doamnele Amy Finan și Tara Hayward din partea Institutului Sabin, precum și parlamentari și reprezentanții UNICEF România.

În cadrul acestui eveniment, institutul Sabin a prezentat rezultatele unei analize recente a legislației privind imunizarea din regiunea europeană în care Organizația Mondială a Sănătății este activă.

De asemenea, s-au prezentat care sunt beneficiile vaccinării, cum ar fi:

  • Vaccinurile reprezintă fundamentul sistemului de sănătate, contribuind la consolidarea sistemului de sănătate, protejează sistemul de asistență medicală prin reducerea poverii asupra spitalelor
  • Vaccinurile oferă copiilor cea mai bună șansă de succes – împiedicând răspândirea unor boli precum rujeola, meningita pneumococica și boala diareica
  • Vaccinurile consolidează economiile, ducând la combaterea sărăciei, protejarea celor mai vulnerabili, prevenirea perturbărilor economice cauzate de izbucnirea maladiilor.

”Au fost făcute câteva observații generale privind situația din România și concluzia a fost aceea că legislația poate fi un instrument eficient pentru a asigura accesul universal la imunizare, însă trebuie să existe funcții cheie ale sistemului pentru a asigura asimilarea, printre care:

-Durabilitate financiară

-Echitatea serviciilor și accesul tuturor

-Furnizare neîntreruptă

-Supraveghere

-Comunicare publică puternică

Cu această ocazie am atras atenția asupra deficitului de medici de familie în special din mediul rural, medicii care sunt primii implicați în procesul de vaccinare, despre aprovizionarea inconstanta cu vaccinurile din schema obligatorie de vaccinare. Din păcate, de la Ministerul Sănătății nu a fost nici un reprezentant, motiv pentru care multe întrebări punctuale au rămas fără răspuns”, a declarat deputatul PNL Antoneta Ioniță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.