La data de 16 iulie a.c., in jurul orei 03.00, un brăilean a sesizat Poliția Municipiului Brăila întrucât, în subsolul blocului se află un bărbat. La fața locului polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au identificat și depistat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Brăila, având asupra sa un set de chei și o bicicletă.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale a rezultat că tânărul în cauză, pe timp de noapte, a pătruns singur în interiorul unei boxe aflată la parterul unui bloc din municipiul Brăila, de unde ar fi sustras o bicicletă și un redresor auto. Bunurile respective, în valoare de aproximativ 900 de lei, au fost recuperate de polițiști și predate păgubitului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale l-au reținut pe brăilean, pentru 24 de ore.

La data de 17 iulie a.c., instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus față acesta măsură arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 

Sursa: Realitatea de Braila