Astăzi de la ora 13 Brăila intră sub avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii
Astăzi de la ora 13 Brăila intră sub avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Portocaliu de furtuni valabilă în județul Brăila și alte zone din țară până la noapte. Vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

COD PORTOCALIU: 27 iunie, ora 13.00 – 28 iunie, ora 1.00

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

COD GALBEN: 27 iunie, ora 20.00 – 28 iunie, ora 1.00

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

Articolul precedentStimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei
Articolul următor30 de concurenți selecționați de juriu pentru Festivalul „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”