Astăzi începe a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Astăzi se dă startul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care va reuni 30 de concurenți, dintre care 27 din România, și câte unul din Republica Moldova, Ucraina și Serbia. Dintre cei 27 de concurenți români participanți la festivalul-concurs, doar unul este din Brăila, Marta Pîrvu. Festivalul se va desfășura în zilele de 24, 25 și 26 august, pe Esplanada Dunării, cu participarea unor mari interpreți de muzică populară care vor susține recitaluri.

Astfel, marți, 24 august, de la ora 19.00, se dă startul Fastivalului-concurs „Cântec de dragoste de-a lungul Dunării”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, în cadrul căruia vor susține recitaluri Viorica Macovei și Maria Ciocan.

Festivalul-concurs va continua miercuri, 25 august, de la ora 19.00, și tot miercuri seară vor susține recitaluri de muzică populară Ionuț și Doinița Dolănescu, precum și Iulia Mihai, câștigătoarea Premiului I al ediției din anul 2017.

Joi, 26 august, de la ora 19.00, Esplanada va găzdui Gala Laureaților Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, precum și recitalurile susținute de cunoscuții interpreți de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu și Elena Pădure.

Prezentatori ai festivalului de folclor sunt Vasilica Tătaru și Georgel Nucă. Acompaniază Orchestra „Lăutarii” condusă de cunoscutul dirijor Nicolae Botgros.

Cei trei concurenți străini care vor evolua pe scena Festivalului de folclor de la Brăila sunt: Damian Spinei, din Republica Moldova, Anastasia Yermakova, din Ucraina, și Njegomir Merima, din Serbia.

Concurenții din România sunt:

  1. Acatrinei Carmen-Lorena – Iași
  2. Ardusătan Gabriela-Alexandra – Chioar, Maramureș
  3. Betej Elena-Andrada-Mădălina – Gorj
  4. Bîrsan Teodora – Buzău
  5. Călin Iuliana-Elena – Argeș
  6. Cojocaru Carmen-Iazmina – Romanați, Olt
  7. Cupșe Denis-Daniel – Codru
  8. Dinu Andreea-Maria – Romanați, Olt
  9. Dolhascanu Mihăiță – Moldova
  10. Ene Lorena-Minodora – Gorj
  11. Farcaș Cristina-Maria – Mureș
  12. Gavriluț Pîrvoni Dorinel – Banat
  13. Girel Andrei-Nicolae – Dobrogea
  14. Lupu Roxana – Moldova
  15. Marica Aurora-Mihaela – Dolj
  16. Negru Ștefan-Alexandru – Bacău
  17. Oprea Valentina-Vasia – Romanați, Olt
  18. Păun Stelian – Vlașca, Giurgiu
  19. Pîrvu Marta – Brăila
  20. Pop Alexandru – Țara Zarandului, Arad
  21. Răspop Ionela-Ana-Maria – Mărginimea Sibiului
  22. Rus Dorin Adrian – Valea Tibleșului, Bistrița Năsăud
  23. Sperache Mihail – Gorj
  24. Tanasă Emilia-Georgiana – Moldova
  25. Topan Diana – Maramureșul istoric
  26. Treteag Mario-Gabriel – Bucovina
  27. Turcu Luiza-Elena – Valea Dunării, Dolj

Trofeul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” este în valoare de 4.000 de euro. Vor mai fi acordate Premiul I (2.500 de euro), Premiul II (1.500 de euro) și Premiul III (1.000 de euro). Premiul special, acordat pentru autenticitatea costumului popular, este de 500 de euro.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.