”Atacatorul de la Braila Mall” trebuie să plătească în solidar cu familia sa peste 50000 lei către SAJ Brăila

”Atacatorul de la Braila Mall” trebuie să plătească în solidar cu familia sa peste 50000 lei către SAJ Brăila
”Atacatorul de la Braila Mall” trebuie să plătească în solidar cu familia sa peste 50000 lei către SAJ Brăila

Marius Valentin Parfenie, atacatorul de la Braila Mall se află în continuare în arest preventiv până pe 4 septembrie 2019, dar trebuie să plătească cheltuielile cu îngrijirile medicale către SAJ Brăila.

Procesul legat de împrejurările în care acesta a înjunghiat un bărbat și a furat o maşină, pe 11 noiembrie 2018, apoi a lovit şi a rănit 12 oameni, în cursa nebună de pe Centura Brăilei şi la uşa de acces într-un mall, încă nu a început.

Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 21 ani, care pe data de 11 noiembrie 2018, în jurul prânzului, a intrat cu mașina în plin în doi bărbați, angajați ai Braicar, care se aflau în fața garajului societății, apoi a intrat în ușa de la Brăila Mall, unde a mai rănit încă 10 persoane, printre care și copii, este bun de plată pentru cheltuielile făcute de Serviciul de Ambulanţă din Brăila.

Judecătoria Brăila a aprobat executarea silită a familiei Parfenie, după ce Serviciul Județean de Ambulanţă a câştigat procesul privind plata daunelor. Suma depăşeşte 50.000 de lei, iar SAJ, prin executorul judecătoresc, a cerut blocarea conturilor tânărului, dar şi ale părinţilor acestuia, precum şi punerea sub sechestru asigurator a locuinţei comune şi a altor bunuri.

Dacă datoria nu va fi achitată, familia riscă să rămână fără proprietăţi, care vor fi scoase la licitaţie în urma executării silite.

Parfenie a fost arestat în 11 noiembrie 2018, după ce a înjunghiat o persoană şi i-a furat maşina, iar după o cursă nebunească a lovit doi bărbați pe Centura Brăilei și apoi a intrat în plin în ușa principală de la Braila Mall, unde a mai rănit alte 10 persoane care ieșeau sau intrau în centrul comercial.

Dosarul a fost trimis la instanţă în 2 aprilie 2019, după o anchetă penală de numai cinci luni. Instanţa a stabilit primul termen de judecată de-abia pe 16 septembrie 2019, adică la cinci luni şi jumătate distanţă de la primirea rechizitoriului de la procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.