Marius Valentin Parfenie, atacatorul de la Braila Mall se află în continuare în arest preventiv până pe 4 septembrie 2019, dar trebuie să plătească cheltuielile cu îngrijirile medicale către SAJ Brăila.

Procesul legat de împrejurările în care acesta a înjunghiat un bărbat și a furat o maşină, pe 11 noiembrie 2018, apoi a lovit şi a rănit 12 oameni, în cursa nebună de pe Centura Brăilei şi la uşa de acces într-un mall, încă nu a început.

Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 21 ani, care pe data de 11 noiembrie 2018, în jurul prânzului, a intrat cu mașina în plin în doi bărbați, angajați ai Braicar, care se aflau în fața garajului societății, apoi a intrat în ușa de la Brăila Mall, unde a mai rănit încă 10 persoane, printre care și copii, este bun de plată pentru cheltuielile făcute de Serviciul de Ambulanţă din Brăila.

Judecătoria Brăila a aprobat executarea silită a familiei Parfenie, după ce Serviciul Județean de Ambulanţă a câştigat procesul privind plata daunelor. Suma depăşeşte 50.000 de lei, iar SAJ, prin executorul judecătoresc, a cerut blocarea conturilor tânărului, dar şi ale părinţilor acestuia, precum şi punerea sub sechestru asigurator a locuinţei comune şi a altor bunuri.

Dacă datoria nu va fi achitată, familia riscă să rămână fără proprietăţi, care vor fi scoase la licitaţie în urma executării silite.

Parfenie a fost arestat în 11 noiembrie 2018, după ce a înjunghiat o persoană şi i-a furat maşina, iar după o cursă nebunească a lovit doi bărbați pe Centura Brăilei și apoi a intrat în plin în ușa principală de la Braila Mall, unde a mai rănit alte 10 persoane care ieșeau sau intrau în centrul comercial.

Dosarul a fost trimis la instanţă în 2 aprilie 2019, după o anchetă penală de numai cinci luni. Instanţa a stabilit primul termen de judecată de-abia pe 16 septembrie 2019, adică la cinci luni şi jumătate distanţă de la primirea rechizitoriului de la procurori.