Atenție, încep controalele!

 

Astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural a fost aprobat „Planului comun de acţiuni ce vor fi întreprinse în judeţul Brăila, pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor, în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor de iarnă, de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila şi Direcţia de Sănătate Publică a Județului Brăila”.

Planul prevede ca cele trei instituții să realizeze până la sfârșitul anului o serie de contoale tematice, pentru prevenirea și depistarea abaterilor legislative în preajma sărbătorilor de iarnă.

DSVSA Brăila va verifica: depozitele frigorifice și alimentare, laboratoarele de cofetărie și unitățile de panificație; piețele agroalimentare, centrele comerciale din Brăila; abatoarele, măcelăriile dar și pensiunile agroturistice.

Concomitent DSVSA va urmări mișcare porcinelor vii, având în vedere că virusul PPA a făcut ravagii în județul Brăila.

CJPC Brăila va verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce privește siguranța jucăriilor, inclusiv comerțul online, calitatea și modul de comercializare, dar și etichetarea sau publicitatea produselor.

Printre controalele tematice propuse de Protecția Consumatorului se numără comercializarea lumânărilor de décor, dar și etichetarea produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă.

Direcția de Sănătate Publică va avea grijă să verifice condițiile de depozitare și desfacere a produselor alimentare dar și condițiile igienico-sanitare în unitățile care organizează Sărbătoarea Crăciunului și a Anului Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.