Autobuz electric produs în România testat pe traseele Braicar

Compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, continuă sesiunile de prezentare ale autobuzului electric ATP Bus e-UpCity, la cerererea autorităților locale. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an. Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri și va circula experimental pe traseele 2, 4 și 10 ale Braicar. 

Confortul pus la dispoziția călătorilor este remarcat încă de la primul pas în ATP Bus: podeaua joasă ce facilitează urcarea. Apoi identificăm trapa de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și spațiul interior care răspunde nevoilor acestora. e-UpCity are o înălțime confortabilă, o rețea de bări de susținere din inox prevăzute cu protecții antialunecare și pentru confort termic, scaune foarte comode cu tapiserie ergonomică, instalație de climatizare suplimentară pentru sezonul rece.

Confortul șoferului este asigurat prin zona de lucru delimitată, ergonomică astfel încât panoul de instrumente să fie ușor gestionat în timpul condusului. Pentru o și mai bună concentrare pe parcursul orelor de muncă, pentru șofer este prevăzut geamul individual pentru aerisire directă. Scaunul șoferului este pneumatic, ușor înălțat pentru o cât mai bună vizibilitate, prevăzut cu spătar înalt și comod.

La nivel de conectivitate, e-UpCity vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune. Dispune de un monitor, cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.

 

După primele teste în teren cu primul prototip e-UpCity, referitor la capacitatea de încărcare a bateriei producătorul menționează: între 3 și 5 ore, timp pentru încărcare normală. Autobuzul este ușor manevrabil, comenzile în bord sunt simple și intuitive, este silențios și evident a fost remarcat ca prezență în trafic.

Directorul Braicar, Cristian Domnițeanu s-a declarat încântat de fiabilitatea autobuzului electric produs în România și a spus că o eventuală achiziție de către municipalitate a unor astfel de autobuze necesită și instalarea a două stații de încărcare la cele două garaje ale societății de transport public, dar și stații de încărcare rapidă la capăt de linie.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.