Autorul crimei de la Măxineni a fost arestat preventiv

Autorul oribilei crime din Măxineni, cel care a lovit cu cuțitul în inimă o femeie gravidă în 9 luni, concubina fratelui său, a ajuns în spatele gratiilor. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-a audiat pe suspectul de omor din localitatea Măxineni, care și-a recunoscut fapta, el fiind dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea inculpatului P.N. pentru 30 de zile, însă acesta a formulat contestație. În fața magistraților, procurorii au arătat că lăsarea în libertate a inculpatului acuzat de omor reprezintă un pericol social.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că în noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 03.45, inculpatul a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral, și să provoace astfel suferință familiei sale, formată din mamă, frate și viitoare cumnată, urmare nemulțumirilor vizând comportamentul acestora față de el. Ulterior incendierii locuinței, întrucât casa nu fusese cuprinsă de flăcări, acestea doar mocnind în interior, iar viitoarea cumnată purta o convorbire telefonică cu operatorul de la 112 în curtea imobilului, inculpatul, bănuind că aceasta anunța autoritățile despre incident, i-a aplicat lovituri active, repetate, cu un corp tăietor – înțepător (un cuțit de bucătărie), în zona toraco-cardio-pulmonară, leziunile fiind incompatibile cu viața. Victima M.G. era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale, consecutiv decesului mamei.

“Dreptul la viață are caracter absolut, este opozabil tuturor, în sensul că toți ceilalți membri ai societății sunt obligați a nu face nimic de natură să aducă atingere dreptului titularului. Fapta lui este cu atât mai gravă, arată procurorul, ținând cont de faptul că  cu bună știință, urmare sentimentelor de nemulțumire, de aversiune față de familia sa, a incendiat casa, cunoscând că se află și o femeie gravidă în interiorul acesteia”, a motivat procurorul în fața instanței.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul avea ură față de mama sa și a acumulat furie față de întreaga sa familie. Anchetatorii au stabilit că femeia omorâtă de acesta, de 27 de ani, urma să nască peste două zile și avea în pântece o fetiță de 3 kg și 51 de cm.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.