„Aventurile lui Pinocchio”, 2 aprilie – 31 mai, la Ludoteca Bibliotecii Județene

 

Ziua Internaţională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii. Ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, a inițiat un parteneriat educațional național dedicat zilei de 2 aprilie „PRIETENIE … PE O … SFOARĂ …”.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să participe bibliotecile publice, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi. Astfel, în perioada 2 aprilie – 31 mai 2019, Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila așteaptă copiii pentru a ilustra povestea „Aventurile lui Pinocchio”.

Desenele realizate de copii vor fi selectate și ulterior expediate către celelalte biblioteci județene partenere (câte 5 pentru fiecare bibliotecă implicată în proiect), care vor constitui 40 de expoziţii.

La rândul lor, celelalte biblioteci vor proceda în aceeași manieră. Astfel, fiecare dintre cele 40 de expoziții va conține câte 5 desene din fiecare oraș participant. Desenele vor fi expuse într-un mod inedit, pe o sfoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.