Avertizare meteo cod galben de vreme severă de Ziua Unirii
Avertizare meteo cod galben de vreme severă de Ziua Unirii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod galben de vreme severă pentru intervalul 24 ianuarie, ora 04 – 25 ianuarie, ora 14. 

În această perioadă, în zona județului Brăila sunt vizate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

Conform ANM, în perioada 24 ianuarie, ora 4.00 – 25 ianuarie, ora 14.00, în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei vor avea loc intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei. 

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei.

În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei.

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent. În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Articolul precedentDragomir despre Brai-Cata: ”Mi-aș dori să nu mai fie nevoie să amendăm această societate”
Articolul următorBărbat mort în propria curte. Fiul victimei suspect de omor