Bazinul Olimpic de la Brăila nu va fi gata nici anul acesta

Bazinul Olimpic de la Brăila nu va fi gata nici anul acesta
Bazinul Olimpic de la Brăila nu va fi gata nici anul acesta

Bazinul Olimpic din Brăila, care ar fi trebuit dat în folosinţă încă din primăvara anului 2016, nu va fi dat în folosință nici anul acesta.

Finanţările venite târziu, dar şi pânza freatică situată mai sus decât a fost estimată în proiectul iniţial, au făcut ca lucrările să nu fie gata nici până la ora actuală. Primarul Marian Dragomir promitea în vară că bazinul va fi gata în toamna aceasta, dar optimismul i-a fost estompat de faptul că, între timp, s-au schimbat standardele de iluminare ale unor astfel de obiective sportive, iar pentru a fi omologat a trebuit montată și un alt tip de tabelă de afișaj a rezultatelor.  a contribuit, de asemenea, la această întârziere.

Din 2009, de când a fost elaborat proiectul şi până în prezent, tehnologia a evoluat şi odată cu asta şi normele FINA. Este vorba despre intensitatea luminoasă la nivelul apei, cerută acum în transmisiile TV, standarde care nu au fost prevăzute iniţial în caietul de sarcini.

În opinia primarului Marian Dragomir întârzierea lucrărilor are și un aspect pozitiv, anume acela că dacă bazinul se termina anul trecut acum nu mai putea fi omologat de Federația Internațională de Natație.

Bazinul olimpic de înot a început cu stângul încă din 2010, de când s-a întocmit proiectul, dar criza economică a făcut să nu se găsească și fondurile pentru realizarea lui. Inițiativa de construire a unui Bazin Olimpic la Brăila a aparținut multiplei campioane Camelia Potec, care a sprijinit demersurile făcute de autoritățile locale în acest sens. Abia în 2015, investiţia a fost contractată de Compania Naţională de Investiţii, iar licitația a fost câștigată de firma Midane Invest Grup.

Investiția se ridică la 39.415.538 lei, inclusiv TVA. Bazinul va avea o lungime de 50 metri și o lățime de 25 metri, cu 10 culoare, fiecare dintre ele având lățimea de 2,5 metri, iar adâncimea apei va fi de maxim 2 metri. Baza sportivă va dispune de sală de forță, saună, vestiare spațioase, grupuri sanitare, cabinet medical și cabinet antidoping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.