Prefectul județului Brăila a delarat astăzi că nici un călător din microbuzul în care s-a aflat bărbatul din Galați bolnav de coronavirus nu a coborât la Brăila. Cătălin Boboc a spus că după ce a vizionat imaginile de pe camerele de luat vederi din municipiul Brăila, dar și cele de pe camera din microbuz, în județul Brăila nu ar fi coborât nici un călător, deși șoferul ar fi oprit de două ori să lase niște pachete.

„În urma cercetărilor efectuate de instituțiile competente și analizării datelor și informațiilor avute la dispoziție reiese că, până în acest moment, nu există elemente care să conducă spre concluzia că în județul Brăila a coborât vreun pasager al microbuzului în care a călătorit persoana din Galați confirmată pozitiv”, este declarația prefectului județului Brăila, Cătălin Boboc.

Prefectul a spus că cetățenii din Brăila care au venit din China și au intrat în izolare la domiciliu au ieșit din perioada de 14 zile, iar la acest moment în izolare la domiciliu mai sunt doar 141 de cetățeni care au venit din Italia și familiile acestora. Niciunul dintre aceștia nu prezintă simptome. 

În județul Brăila au fost 3 persoane sancționate cu amenzi de câte 10.000 de lei pentru că au încălcat regulile de izolare la domiciliu. Boboc a spus că cetățenii aflați în izolare sunt monitorizați de inspectorii DSP, medicii de familie, dar și de poliție sau jandarmerie, prin sondaj.

”Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să stea liniștiți la domiciliu, iar dacă au nevoie de ajutor autoritățile îi pot ajuta. Nu cred că moare nimeni într-o astfel de situație dacă stă 14 zile cât mai departe de ceilalți cetățeni. Nu de fiecare dată oamenii tratează foarte serios această izolare la domiciliu,” a mai spus Boboc.