În această săptămână Brăila a fost gazda campionatului național de box pentru tineret, competiție care a început miercuri, 28 iulie și s-a încheiat duminică dimineață, cu gala celor 13 finale. Printre cei 13 campioni naționali se numără și sportivul brăilean George Ionel Dan, la categoria 86 kg.

În finala categoriei 48 de kg s-au înfruntat în ring Antonio Robert Szakacs de la Voința Cluj și Liviu Ionuț Bou de la CS Rovinari. După cele 3 reprize de luptă în ring titlul de campion al categoriei a fost câștigat de pugilistul din Rovinari. 

La categoria 51 kg campion național a devenit ploieșteanul Gheorghe Marian Ghinoiu, care l-a învins la puncte, decizie unanimă, pe Erson Husein de la Farul Constanța. 

În finala categoriei 54 kg s-au întâlnit în ring Paul Tudor Tudoroiu de la Slatina și Saly Marian Palapiuc, medaliat cu bronz la campionatul european de juniori la categoria 48 kg în decembrie și câștigător al Cupei României, desfășurată în februarie tot la Brăila, la categoria 49 kg. De data aceasta el a boxat la o categorie superioară. De data aceasta el a pierdut în fața lui Tudoroiu, care a câștigat meciul cu 5-0 și a devenit campion național al categoriei 54 kg. 

La categoria 57 kg, campion național de tineret a devenit Ionuț Chiriac de la Nicolina Iași, care l-a învins la puncte, decizie unanimă, pe piteșteanul Adrian Florin Preda.   

La categoria 60 kg s-au confruntat în finală Eusebiu Iulian Tirzoman de la Iași și Cristinel Măzăreanu, de la Suceava, ambii componenți ai lotului național de tineret. Victoria i-a revenit la puncte, decizie 5-0, sportivului de la Iași, medaliat cu bronz la campionatul european de box pentru juniori în 2019, când a boxat însă la categoria 50 kg.

La categoria 63.5 kg s-au confruntat în ring Doruleț Tiu de la Dinamo București și Andrei Musteț de la Rovinari. Arbitrii au decis că învingător al acestui meci a fost pugilistul de la dinamo, asistat din colțul ringului de Gheorgeh Napoleon, decizie 3-2. 

În limitele categoriei 67 kg s-au înfruntat în ring alți doi componenți ai lotului național, Marian Alexandru Buleu de la Farul Constanța și Adrian Florin Gheorghe de la Dinamo București. În repriza a doua antrenorul sportivului bucureștean a decis să-l protejeze pe elevul său în fața constănțeanului, care a dominat clar prima repriză și a decis abandonul acestuia. Astfel Buleu a devenit campion național prin abandonul adversarului după prima rundă. 

În al 8-lea meci al galei finale a campionatului național de box pentru tineret, la categoria 71 kg s-au confruntat în ring Cosmin Daniel Hermeziu de la CSM Bacău și Sebastian Marian Nițu de la CSM Reșița. Titlul de campion național a fost câștigat de sportivul din Bacău printr-o decizie la puncte, 5-0.

La categoria 75 kg s-au înfruntat în finală George Ionuț Boruga de la CSM Bacău și Iulian Gabriel Dumitrescu de la CSM Ploiești. Sportivul din Ploiești a câștigat meciul prin RSC în prima repriză. 

La categoria 80 de kg au boxat Cristian Alexandru Panda și Lucian Mititelu de la CSM Bacău. Mititelu a câștigat prin inferioritatea adversarului în repriza a doua și a devenit campion național al categoriei.

În limitele categoriei 86 kg s-au înfruntat George Ionel Dan de la CSM Brăila, asistat în colțul ringului de fostul campion național Marian Pița, și Iura Curelac de la Dinamo București. După un meci spectaculos în care s-au împărțit pumni fără milă câștigător a fost declarat sportivul de la CSM Brăila, George Ionel Dan, decizie 4-1, acesta fiind încurajat din tribună de directorul CSM Brăila, Anamaria Ioniță, pe post de șef de galerie.  

La categoria 92 kg Alexandru Ștefan Macovei de la Bacău a boxat cu Fabian Sebastian Ceotir de la Suceava. meciul a fost câștigat clar de sportivul din Bacău, decizie 5-0. 

În ultimul meci al galei finale, la categoria +92 kg, teebuiau să se confrunte în ring Ion Daniel Darian Dobren de la LPS Banatul Timișoara și Marius Tănase de la CSM Bacău. Sportivul din Bacău nu s-a prezentat în ring și astfel pugilistul timișorean a câștigat titlul de campion prin neprezentarea adversarului.

 

Sursa: Realitatea de Braila