Brăileanul Dumitru Ștefănescu-ȘTEF invitat la SIAN – Oradea

SIAN -Salonul Internațional de Artă Naivă din Oradea este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor. În acest an, SIAN este la a treia ediție, expoziția se va deschide in cadrul Cetății Oradea,pe data de 20 noiembrie 2021, la orele 12.00. 

A fost aleasă această zi, datorită faptului că pe 20 noiembrie este Ziua internațională a drepturilor copilului, pictura naivă fiind foarte îndrăgită de aceștia. 

Că și în anii trecuți,vor participa dintre cei mai renumiți și valoroși pictori naivi din țară și străinătate. Astfel vor participa 42 de pictori naivi din 15 țări : Franța, Spania, Italia Germania, Ungaria, Finlanda, Polonia, Lituania, Grecia, Israel,SUA, Columbia, Argentina, Brazilia și România cu câte două lucrări.

Din partea Brăilei a fost invitat să participe cunoscutul artist plastic internațional Dumitru Ștefănescu-ȘTEF cu lucrările: ” Primăvara în ogradă ” și ” Torentul „.

Datorită Sars- cov 2, organizatorii au fost nevoiți să limiteze amploarea acestui eveniment deosebit, inițial fiind prevăzute mai multe activități aferente expoziției.

SIAN Oradea a devenit un pol important al artei naive pe plan internațional, alaturi de Paris, Madrid, Barcelona, Katowice,Varenna și altele, această manifestare fiind emblematică pentru Oradea. De astfel, prima manifestare națională în domeniul artei naive la Oradea a fost Salonul Național de Artă Naivă la Biblioteca județeană din Bihor în anul 2014.

In edițiile precedente au mai participat la SIAN Oradea pictori naivi de mare valoare pe plan internațional, cum ar fi Giuliano Zoppi din Italia, Alain Donnat, Jean Deletre din Franța, Mihai Dascălu și Dumitru Ștefănescu-ȘTEF din România.

Din partea românilor vor participa mai mulți pictori naivi de valoare, cu succese deosebite in expozițiile importante din străinătate.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.