În cea de-a doua zi a Sfintelor Paşti, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfnţitul Părinte Casian, s-a aflat în mijlocul slujitorilor şi credincioşilor brăileni. Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila.

La slujbă, împreună cu soborul slujitor, au fost prezenţi copii şi tineri, profesori şi oameni de cultură, dar şi credincioşi de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, mulți dintre aceștia fiind împărtășiți la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.
Prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian în mijlocul brăilenilor astăzi este prilejuită şi de împlinirea a 31 de ani de la punerea pietrei de temelie a celui mai reprezentativ locaş de cult din Brăila.
La momentul chinonicului, corul mixt „Trison“ din municipiu a susţinut un concert de imne pascale.
Cuvântul de învățătură rostit astăzi de Părintele Arhiepiscop Casian, rugăciunile şi cântările pascale din această biserică brăileană, au adus bucurie în inimile slujitorilor Sfintelor Altare și credincioșilor prezenţi în număr mare la slujba arhierească.
La final, a fost citită Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, au fost binecuvântate tradiţionalele ofrande pascale și hrana pregătită pentru semenii sărmani la cantina din cadrul Așezământului cultural și social-filantropic al parohiei.
Această cantină oferă hrană caldă zilnic pentru aproximativ 185 de persoane, iar de la începutul perioadei de pandemie și până în prezent, eforturile au fost intensificate pentru a ajuta cât mai mulți semeni nevoiași.
De asemenea, ca şi în anul precedent, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoţii din Eparhia Dunării de Jos au oferite coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale aflate în aceste zile de sărbătoare în spitalele din municipiul Brăila..

În municipiul Brăila, preotul protoiereu Mircea Băncilă, împreună cu preoţii din cadrul Protopopiatului Brăila au mers în prima zi de Paşti la unităţile spitaliceşti din acest municipiu pentru a oferi darurile Pascale pregătite special pentru cadrele medicale care sunt la datorie.

sursa foto: facebook.com/arhiepiscopia.dunarii.de.jos/

Sursa: Realitatea de Braila