Consilierul PNL, Constantin Sîrbu a formulat un amendament la proiectul bugetului municipiului Brăila, prin care solicita construirea unei parcări supraetajate pe locație fostei piețe Radu Negru de lângă Biserica de pe șoseaua Buzăului.

Liberalul a mai făcut aceiași propunere și la bugetul pe anul trecut, dar a fost respins de votul consilierilor majorității. Sîrbu a spus că atunci primarul a spus că pe această locație ar urma să se construiască un obiectiv economic, care însă nu s-a realizat.

Consilierul liberal a revenit cu propunerea realizării unei parcări pe un loc care este un focar de infecție și a cerut pentru anul acesta alocarea unei sume de bani pentru un studiu de fezabilitate în vederea realizării unui astfel de proiect. Acesta a propus ca banii pentru un astfel de studiu de oportunitate și fezabilitate din banii alocați pentru modernizarea Cimitirului Sf: Maria, unde Primăria dorește realizarea unui gard cu imagini cum s-a realizat la Cimitirul Radu Negru și la Cimitirul Sf. Constantin, la care suma alocată este de 350.000 lei.

Amendamentul a fost însă respins de consilierii municipali și în cele din urmă bugetul a fost adoptat cu 16 voturi pentru și 9 abțineri (cei 7 consilieri PNL, consilierul Lucian Căprariu de la ”Brăila Nouă” și consilierul Bogdan Botea de la PND).

În bugetul aprobat sunt alocate următoarele sume pe dezvoltare: * ordine publică – 239,5 mii lei; * învățământ – 33.616,49 mii lei; * sănătate – 712,03 mii lei; * cultură, recreere și religie – 6.467,50 mii lei; * asigurări și asistență socială – 140 mii lei; * locuințe, servicii și dezvoltare publică – 15.897,56 mii lei; * protecția mediului – 363,62 mii lei; * turism – 8.305,03 mii lei; * transporturi – 210.751,96 mii lei.

Articolul precedentRaed Arafat: Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin!
Articolul următorPeste 900 de permise de conducere reținute în vederea suspendării