Captură record a DIICOT, într-o singură zi: 10 kilograme de canabis si 4 de drogul „Zombi”

Două grupări de crimă organizată care aduceau drogul Zombi din Olanda, au fost destructurate de procurorii DIICOT din Capitală. Indivizii primeau marfa cu ajutorul firmelor de curierat. De asemenea, un tânăr de 21 din Botoșani a fost prins în trafic de polițiști în timp ce transporta 10 kilograme de Canabis. Și în cazul acestuia, polițiștii au descoperit că aducea din Spania, în colete, substanțele interzise. Acestea urmau să ajungă în școlile și facultățile din județele Suceava, Botoșani și Iași. 

13 traficanți au fost săltați de mascați și procurorii anti-mafia, într-o operațiune de amploare. Indivizii erau bine organizați în funcție de ierarhie și atribuții clar conturate. Traficanții vindeau pe străzile din București drogul Zombi, care era adus din Olanda, cu ajutorul unor firme de Curierat.

În scopul maximizării profitului, dozele vândute consumatorilor erau amestecate cu diverse substanțe periculoase și erau vândute la preţul de 10 lei un plic. Traficanții scoteau astfel un profit de 40 de mii de euro la fiecare kilogram de drog vândut, potrivit datelor din dosar.

Procurorii susţin că traficanţii din gruparea respectivă au introdus în ţară în ultimi doi ani peste 4 kilograme de substanțe interzise.

Iar, în Botoșani, un tânăr de doar 21 de ani arestat preventiv 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant, cu 10 kilograme de canabis în mașină. Drogurile erau ascunse într-o geantă de voiaj, printre mai multe alimente, și fuseseră aduse din Spania cu o firmă de curierat, spun procurorii DIICOT.

Citește și Consumul de stupefiante a explodat în România, iar instituțiile au asistat pasive – expert antidrog

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.