Caravană medicală în localităţile Albina şi Căldăruşa din judeţul Brăila

Arhiepiscopia Dunării de Jos a desfăşurat, vineri, 17 martie a.c., o activitatea de tip Caravană medicală pentru persoanele defavorizate din mediul rural. Activitatea social-filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila în colaborare cu Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Pantelimon şi Ermolae“, filiala Brăila.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a darurilor înainte sfinţite în biserica „Naşterea Maicii Domnului“ din localitatea Albina, comuna Tichilești, judeţul Brăila. Slujirea misionară din biserică a fost prelungită cu o acţiune umanitară într-un spaţiu special amenajat în incinta grădiniţei din localitate, unde cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultaţii de specialitate unui număr de 60 de persoane cu vârste înaintate, unele cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.

Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic şi a bolilor cronice.

Scopul acestei acţiuni medicale a avut în vedere creşterea gradul de conştientizare a stării de sănătate în rândul persoanelor care locuiesc în comunităţi mici, dar şi prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează sănătăţii.

Cu sprijinul unor sponsori, persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare, au primit produse igienico-sanitare şi medicamente gratuite, în baza prescripţiilor medicale oferite de medicii prezenţi.

O acţiune similară s-a desfăşurat în după-amiaza aceleiași zile şi în satul Căldăruşa, comuna Traian, din judeţul Brăila, pentru vârstnicii şi persoanele nevoiaşe din această mică localitate.

Acţiunile de astăzi se înscriu în calendarul pastoral-misionar şi social-filantropic eparhial prevăzut pentru această perioadă de pregătire sufletească şi trupească pentru Praznicul Învierii Domnului, în care sunt oficiate slujbe speciale şi sunt organizate activităţi de întrajutorare a persoanelor nevoiaşe.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.