Câte unități de învățământ din județul Brăila vor relua cursurile în online?

Conform ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, începând de luni, 8 noiembrie, cursurile se pot relua în format fizic, indiferent de incidența cazurilor în localitate, dacă în unitatea de învățământ sunt peste 60% din personal care s-a vaccinat. În județul Brăila, în special în unitățile de învățământ din mediul rural, rata de vaccinare a personalului din școli și grădinițe este una scăzută. În peste 50 de unități de învățământ cursurile se vor relua în sistem online, deoarece procentul personalului angajat la aceste unități de învățământ care s-a vaccinat este sub 60%.

În municipiul Brăila Colegiul Ion Ghica, Colegiul C. D. Nenițescu, Liceul Anghel Saligny, Liceul Gh. K. Constantinescu, au sub 60% personal vaccinat și aici cursurile vor începe de luni în format online. De asemenea, în 10 grădinițe și 7 școli gimnaziale din municipiu se va învăța în online în săptămâna 8-12 noiembrie, pentru că procentul de vaccinare este sub 60%.

În localitățile din județ, la școlile din Traian, Racovița și Stăncuța, rata de vaccinare a personalului este de sub 30%. În municipiul Brăila, la Grădinița 48 și la Liceul Anghel Saligny procentul personalului vaccinat este sub 40%. Interesant este faptul că la Liceul Anghel Saligny funcționează chiar un centru de vaccinare. În școlile din Frecăței, Chiscani, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca și Vădeni, procentul de persoane vaccinate din unitățile de învățământ este de peste 70%.

Lista cu rata de vaccinare în școlile din Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.