Brăila este reprezentaă în noul legislativ de 7 parlamentari, dintre care 4 se află la primul mandat. Doar un senator și doi deputați, toți de la PSD, au mai fost parlamentari și în legislatura trecută. 

La Senat, Ion Rotaru are trei mandate întregi de parlamentar, dar și cinci luni și jumătate din finalul de mandat 2004-2008, când l-a înlocuit pe Aurel Simionescu, care a fost ales primar în iunie 2008. În actualul mandat, Rotaru este membru în Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare și vicepreședinte la Comisia pentru mediu. 

Celălalt senator de Brăila este Andrei Hangan, de la AUR, aflat la primul mandat. Acesta este membru în Comisia pentru afaceri europene și vicepreședinte la Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic. 

La Camera Deputaților, Nicu Niță este secretar al Grupului PSD. Niță, aflat la al doilea mandat de deputat, este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, aceeași comisie în care a activat și în mandatul trecut. Florin Mircea, este a doua oară în Parlament, după ce a fost deputat în perioada 25 iunie 2019-20 decembrie 2020. Este membru în grupul PSD și membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură, în care a activat și în mandatul trecut. Al treilea deputat PSD este Adrian George Paladi, aflat la primul mandat. Fostul prefect al Brăilei va activa în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, unde deține funcția de vicepreședinte. 

Deputatul PNL, Alexandru Popa, este cel ma tânăr parlamentar de Brăila și se află și el la primul mandat. Este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Al cincelea deputat de Brăila este Ciprian Ciubuc, care este secretar al Grupului Parlamentar AUR. La fel ca și ceilalți deputați AUR, nu este inclus în nicio Comisie permanentă, acest lucru urmând a fi făcut la reluarea activității parlamentare. 

Cei doi parlamentari AUR sunt singurii care nu sunt brăileni.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentNiciun pacient de la Brăila decedat cu COVID-19, în prima zi din 2021
Articolul următorBilanț coronavirus 2 ianuarie: 1.194 de cazuri noi și 78 de decese