CJ Brăila vrea să construiască un nou spital unde să mute secțiile de la corpul B al Spitalului Județean

Consiliul Județean Brăila a demarat deja un proiect pentru reabilitarea și modernizarea corpului B al Spitalului Județean, însă între timp a apărut o altă oportunitate pe care conducerea CJ încearcă să o valorifice. Un imobil situat pe Șoseaua Rm. Sărat nr. 117, care care este în proprietatea statului și a fost dat cu ceva timp în urmă în administrarea CJ Brăila printr-o Hotărâre de Guvern, cu scopul de a fi amenajat acolo un nou sediu pentru ISU, dar între timp pompierii și-au modernizat actualul sediu și nu mai au nevoie de imobilul de pe Rm. Sărat. Conducerea CJ s-a gândit să solicite Guvernului modificarea Hotărârii respective, în sensul ca destinația dată clădirii să fie de „unitate sanitară”, urmând ca CJ să găsească fonduri pentru construirea unui nou spital, dotat cu 400 de paturi.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în ședința de joi, 28 octombrie, cu unanimitate de voturi. 

La finalul ședinței, consilierul PNL Marian Căpățînă a lăudat inițiativa și a întrebat de unde se intenționează alocarea celor 400 de paturi la acest viitor corp de clădire al spitalului, având în vedere că numărul maxim de paturi în spitale este unul reglementat prin lege, în funcție de populația județului.

Am votat pentru acest proiect care vizează preluarea unui teren de pe Șoseaua Rm. Sărat pentru realizarea unei investiții pe componenta de sănătate. Având în vedere că prin legislația actuală numărul de paturi care sunt în sistemul sanitar la nivelul unui județ este unul fix, raportat la populația județului respectiv, întrebarea mea este: dacă dorim să facem o investiție într-un imobil ce va deservi sistemul de sănătate public în județul Brăila, ce paturi va avea, de unde preconizați să le luați, din ce clădire de la acest moment? Dacă este vorba cumva despre corpul B al Spitalului Județean, rugămintea mea este ca pe viitor, dacă cumva ne gândim cu toții la acest transfer, să-i găsim o utilitate acelui imobil, fiindcă e păcat, e o clădire de patrimoniu, este o clădire emblematică pentru municipiul Brăila și ar fi păcat să nu-i dăm o utilitate ulterioară” a spus Marian Căpățână.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a spus că ar fi preferabil ca paturile din corpul B să fie mutate în noul imobil, iar clădirea în care funcționează acum corpul B al Spitalului Județean s-ar preta pentru servicii sociale pentru că sunt destui bătrâni care nu au unde să locuiască.

”Vedem, găsim o formulă, astfel încât să-i dăm și acestui imobil o destinație clară, fiind și lângă Parcul Monument. Dar în primul rând trebuie făcute foarte multe investiții acolo, pentru a-l aduce la un standard înalt pentru bătrânii noștri. Și vă aduc aminte că suntem în partea de proiectare pentru modernizarea corpului A al Spitalului Județean, dar suntem în stadiu de proiectare și pentru modernizarea corpul B și atunci putem să refacem proiectarea corpului B pentru destinația «servicii sociale», pentru că se pretează ca și camere. Important e să demarăm acest proiect pentru un nou corp de clădire destinat sistemului sanitar pe terenul pentru care am votat azi, e foarte important să treacă și proiectul de Hotărâre de Guvern pentru a schimba destinația acestui teren și atunci vom lua cea mai bună decizie pentru comunitatea noastră” a spus Chiriac.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.