CLM Brăila premiază elevii și profesorii care au obținut rezultate remarcabile la examene și concursuri

CLM Brăila a aprobat în ședința de joi, 25 noiembrie, alocarea sumei de 37.200 lei  pentru premierea elevilor și cadrelor didactice cu rezultate deosebite la concursuri naționale și internaționale în anul școlar 2020-2021. Este vorba despre 15 elevi de la Liceul cu Program Sportiv și 7 profesori care i-au pregătit pe acești elevi pentru întrecerile sportive la care au participat. 

Astfel pentru Darius Techiu, campion balcanic la atletism juniori II, CLM a aprobat suma de 4800 lei, iar aceeași sumă urmează să îi fie acordată și de Consiliul Județean. Techiu are și titlul de campion național de juniori II, dar va fi premiat doar pentru cea mai înaltă performanță, el fiind singurul sportiv brăilean medaliat anul acesta la un concurs internațional. Techiu este antrenat de profesorul Fănel Ionescu. Pavel Cătălin Bunea (antrenor Aniela Anton), Andreea Bianca Mocanu (antrenor Florinel Ilie) și Cosmina Denisa Balaban (antrenor Fănel Ionescu), au câte un titlul național de juniori. 

De asemenea, ștafeta de copii 2 băieți de la LPS Brăila, 5×80 de metri, este premiată pentru locul I la campionatele naționale. Componenții ștafetei, precum și profesorii acestora, vor fi recompensați fiecare cu jumătate din valoarea premiilor prevăzute pentru performanțele individuale.

În aceeași ședință a CLM a fost adoptată hotărârea de alocare a unor fonduri pentru premierea elevilor și cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare (media 10 la examenul de Evaluare Națională/Bacalaureat) în anul școlar 2020-2021.

Mai exact, este vorba despre suma de 5.500 lei din bugetul municipal destinată premierii elevei Dragomir Elena Gabriela de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”/cadre didactice – Bogatu Adriana și Botea Carmen, iar de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, elevul Beliciu Brian Cristian/cadre didactice – Enache Valentina, Grosu Cornelia și Voinea Daniel.. Premiile vor fi în valoare de 3000 lei/ elev și 1000 lei/ profesor.

Ambele proiecte au fost adoptate cu 26 de voturi, consilierul municipal PNL; Cătălin Canciu nu a participat la deliberări și la vot, el deținând funcția de inspector școlar general și a considerat că ar putea fi considerată o incompatibilitate. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.