Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat în ședința extraordinară de joi, 21 ianuarie, cu unanimitate de voturi, hotărârea ce viza „utilizarea terenurilor aflate în proprietatea Municipiului Brăila afectate temporar de lucrările pentru relocare rețele electrice și de telecomunicații și organizare de șantier – «Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila»”.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a explicat de ce a fost nevoie de o ședință extraordinară, în condițiile în care pe 29 ianuarie va avea loc ședința ordinară a CLM.

”Am convocat această ședință extraordinară având în vedere urgența aprobării acestui proiect privind mutarea utilităților și vreau să fac o mențiune privind faptul că în data de 25 deptembrie CNAIR și societatea care a câștigat licitația au transmis către Primăria Brăila o primă documentație în acest sens.

În data de 17 decembrie 200 s-a aprobat Hotărărea de Guvern privind declanșarea procedurii de expropriere imobile proprietate privată necesare pentru relocarea utilităților, având în vedere faptul că aceste utilități trec atât pe terenul public, cât și pe terenuri proprietate privată.

În data de 15 ianuarie societatea care a câștigat licitația și va asigura relocarea utilităților ne-a transmis o adresă scrisă, solicitând introducerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței CLM din 29 ianuarie, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern amintite și tot atunci ne-au sunat și cei de la CNAIR și ne-au rugat dacă este posibil să urgentăm un pic discutarea proiectului, deoarece vremea este bună și ei nu doresc să mai aștepte ședința ordinară a CLM Brăila din 29 ianuarie, ci ar vrea să înceapă procedurile un pic mai repede. În acest sens, aveau nevoie de acordul CLM.

Din acest motiv am considerat că este oportun și necesar să convocăm această ședință și să dăm tot sprjinul din partea Primăriei pentru relocarea utilităților la podul peste Dunăre” a spus primarul Marian Dragomir.

​Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, într-un interviu pentru Hotnews. El spune că întârzierea este cauzată de lipsa drumurilor de acces către  pod, care „au fost lăsate de izbeliște”.

„Sunt în rezolvare problemele de la Brăila. Va ieși în curând autorizația de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor ieși apoi și pentru restul. Sunt acele drumuri de legătură care au fost lăsate de izbeliște”, a declarat Cătălin Drulă pentru Hotnews.

„Spun de pe acum, un an va rămâne podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va rămâne un an, 2023 dacă nu mă înșel… va rămâne un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inacțiuni din trecut pe care acum încercăm să le reparăm din mers”, a explicat Drulă.

Sursa: Realitatea de Braila