Comandantul Brigăzii 10 Geniu a fost avansat la gradul de general de brigadă cu o stea

Luni, 02 decembrie 2019, în cazarma comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din strada General Eremia Grigorescu, nr. 80, începând cu ora 11.00, a avut loc ceremonia organizată cu ocazia avansării la gradul de general de brigadă a domnului colonel Ionescu Vasile,
comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Acordarea gradului de general de brigadă colonelului Ionescu Vasile s-a făcut în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, cu modificările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului apărării naţionale şi Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

La ceremonie a fost prezent general de brigadă cu două stele Marian Mazilu, locțiitorul pentru Resurse Umane al Șefului Statului Major al Forțelor Terestre care a citit ordinul de avansare în gradul de general de brigadă pentru ofițerul Vasile Ionescu, semnat de președintele Klaus Iohannis.

Vasile Ionescu este născut pe 6 iunie 1965 la Pitești, este căsătorit și are un copil. A absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza în 1983, apoi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate „Panait Donici”, arma Geniu, în anul 1986. În 2004 a obținut titlul de doctor în domeniul ştiinţe militare şi informaţii. De la data de 13.12.2018 a fost numit comandant al Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

Anul acesta a aniversat 40 de ani de la primii pași în cariera militară, la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

Noul general de brigadă a mulțumit tuturor colegiulor, dar și familiei, fără a căror susținere nu ar fi putut să urce în cariera militară.

Manifestarea de avansare în grad s-a încheiat cu defilarea unităților care fac parte din Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos” și Garnizoana Brăila.. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.