Concert vocal instrumental ”Românește”

Ioana Maria Lupașcu
Ioana Maria Lupașcu

Vineri, 17 mai 2019, de la ora 19.00, la Sala de spectacole a Palatului Lyra din Brăila va avea loc Concertul vocal instrumental ”Românește”.

Participa baritonul Ștefan Ignat, directorul Operei Naționale și Ioana Maria Lupașcu, pianist-concertist la Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești. În program vor fi lucrări precum Hora Staccato, Cine m-aude cântând, Balada, Fantezia pe tema Lie Ciocârlie, Revedere etc.

Ștefan Ignat este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti în anul 1995, a obţinut în acelaşi an o bursă de studii la celebra şcoală de muzică Mozarteum din Salzburg, iar în anul 2010 a obţinut doctoratul în Muzică la Universitatea de Arte  „George Enescu” din Iaşi.

Născută la Brăila, Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de 4 ani. A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” București, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, obținând apoi la susținerea licenței la Conservatorul „George Enescu” Iași nota maximă.

În anul 2000 a fost admisă la Masterul „Virtuosity Level” la Conservatoire du Lausanne, Elveția, la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni s-a mutat în Italia, unde a devenit studenta marelui pianist Lazar BERMAN, la Accademia Europea di Musica. După încheierea masterului de trei ani de zile în Perfectionare Solistica, a continuat să lucreze cu Maestrul Berman până la tragica sa dispariție a acestuia în 2005. Maestrul Berman o definea drept „o solistă cu imense posibilități tehnice și artistice”.

Accesul publicului la acest concert este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.