Relocarea conductelor de utilități apă-canal vor fi mutate. Anunțul a fost făcut de prețedintele CJ, Francisk Chiriac săptămâna aceasta, în cadrul unei conferințe de presă. În urmă cu aproximativ două luni, Instituția Prefectului, care la acel moment era condusă de Cătălin Boboc, a semnalat întârzierile apărute pe șantierul podului, din cauza unor conducte.

„În momentul de faţă, Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea are contractul semnat şi s-a apucat de relocarea utilităţilor. Este primul contract semnat, dar mai sunt două. CNAIR este încă în discuţii referitor la partea de proiectare şi licitaţie pentru relocarea utilităţilor pe energie electrică şi gaze. Suntem în grafic. În ceea ce priveşte certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie, vor fi eliberate în minim şapte zile, exact cum scrie la lege. Ţinem în permanenţă legătura atât cu constructorul, cât şi cu beneficiarul, CNAIR, respectiv Ministerul Transporturilor. Eu cred că termenul final de execuţie va fi respectat, în primul rând constructorul ne-a asigurat că va respecta aceste termene. Suntem puţin în urmă cu partea de drumuri, dar sperăm că lucrările vor ajunge din urmă, prin puterea pe care o au constructorii în momentul de faţă”, a spus Chiriac, conform Agerpress.

Tot Instituția Prefectului a semnalat faptul că alte conducte de utilități vor trebui mutate. PEntru conductele de gaz, licitația a fost anulată de 3 ori, iar CNAIR a demarat o procedură de achiziție prin negociere directă, câștigată de Distrigaz.