Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, alături de Asociaţia Română Anti-Sida (ARAS) și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi organizează conferința de lansare a campaniei de informare, educare și conștientizare LIVE(RO)2-EST în județul Brăila.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 ianuarie 2023, începând cu orele 12.00, la Sala de conferințe Panait Istrati a Teatrului Maria Filotti (str. Mihai Eminescu, nr. 2, Brăila).
Acțiunea face parte din seria de evenimente județene ce anunță campaniile gratuite de testare, stadializare și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice în județele incluse în proiectul LIVE(RO)2-EST.

Obiectivul proiectului constă în furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice, secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/D și C, din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est, respectiv din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPolițiști de imigrări au emis 480 de permise pentru beneficiarii de protecție temporară, în cazul unor cetățeni ucraineni
Articolul următorArestat preventiv după ce ar fi pătruns prin efracție în incinta unei biserici din comuna Cazasu