La propunerea consilierului ProRomânia, Marian Căpățînă, Consiliul Județean va formula o invitație către șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, cel care deține Al Dahra – Agricost SA Insula Mare a Brăilei.

 

Agricost, deținută de către Al Dahra, o companie fondată de emirul din Abu Dhabi, a anunțat încheierea unui acord cu EximBank pentru contractarea unei finanțări în valoare de 28,8 milioane de euro. Conform unui comunicat de presă, acest acord de finanțare are ca rol asigurarea continuării investițiilor societății în următorii ani.

Pachetul majoritar de acțiuni al companiei Agricost, care administrează ferma Insula Mare a Brăilei, a fost vândut în 2018. Vânzătorul a fost Constatin Duluțe, care a preluat afacerea de la defunctul Culiță Tărâță, iar cumpărătorul compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Prețul acestei tranzacții a fost estimat o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro.

Pachetul majoritar de acțiuni al companiei Agricost, care administrează ferma Insula Mare a Brăilei, a fost vândut, vânzătorul fiind Constatin Duluțe, care a preluat afacerea de la defunctul Culiță Tărâță cumpărătorul fiind compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. În total Agricost aici o concesiune de 57.000 de hectare de la statul român.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei vizează, printre altele, achiziția de echipament agricol performant și extinderea structurii de irigație din zona sudică a Insulei Mari a Brăilei.

 

 

Consilierul județean Marian Căpățînă a venit cu propunerea, în plenul Consiliului Județean, pentru a organiza o întâlnire cu șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, astfel încât instituția să poată veni în ajutorul companiei cu diferite proiecte de infrastructură care să le permită celor de la Agricost să-și desfășoare activitatea în continuare, fără probleme.

Totodată, consilierii județeni vor să afle de la șeic care sunt proiectele de viitor ale companiei, pe teritoriul județului Brăila, și dacă sunt și alte probleme care pot fi rezolvate la nivel județean.

Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan este preşedinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera şi de-a lungul timpului a fost de mai multe ori ministru şi chiar prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite. Deţine o diplomă de licenţă în ştiinţe politice şi administraţie de afaceri, pe care a primit-o de la Universitatea Emiratele Arabe Unite.

Articolul precedentAccident în această dimineață la ieșirea din Tichilești spre Gropeni
Articolul următor20 de bunici sunt așteptați la dans!